NYOMTATHATÓ VÁLTOZAT

 

Mivel az egyes tartalmi egységek igen hosszúak is lehetnek (pl. a dallamtár 250 A4-es oldal), így nem javasoljuk, hogy teljes dokumentumokat nyomtasson ki. Ehelyett jelölje ki az egérgomb lenyomásával (vagy Shift+nyilakkal) a kívánt részt, majd a Fájl/Nyomtatás... menüben nyomtatási területnek válassza ki a "Kijelölt terület"-et.

 

A másik lehetséges módszer az, ha a kijelölt részt előbb valamilyen szövegszerkesztőbe (pl. MS Word-be) teszi át (kijelölés, másolás, beillesztés), majd a tetszés szerinti formázás után nyomtatja ki. Ebben az esetben a kottasorok nyomtatásához szüksége lesz a megfelelő karakterkészletek telepítésére: a kották 20 pontos "Guido HU web" (guidohu_web.ttf), a hozzájuk tartozó szövegek 12 pontos "Palatino Linotype" (pala.ttf) karakterkészlettel készültek. Mindkét karakterkészlet megtalálható a CD-1 "Fonts" könyvtárában. 

A telepítés során válasszuk ki a Start menü -> Beállítások -> Vezérlőpult -> Betűkészletek -> Fájl -> Új betűkészlet telepítése ablakban a Meghajtóknál a CD-ROM-ot (pl. D:), majd a könyvtáraknál a Fonts-ot, ezután jelöljük ki a karakterkészleteket (Az összes kijelölése), majd nyomjunk egy OK-t.